Koorscholing

In het najaar van 2018 biedt zangstudio Pieter Jaap Idema weer een cursus Koorscholing aan. Het is een praktische cursus met 8 afwisselende bijeenkomsten. Er is aandacht voor zangtechniek, adem en houding. De basis van de muziektheorie komt langs en we leren op beginnersniveau van blad-lezen. Kortom: alles wat je nodig hebt om goed te kunnen functioneren op je koor!

 

"De koorscholing bij Pieter Jaap Idema is echt een aanrader als je graag wilt zingen op een hoger niveau. Ik kon geen noot lezen en had geen idee wat mijn stembereik was. In korte tijd leerde ik op leuke en zinvolle wijze wat er mogelijk is met mijn stem. Gewoon doen als je passie hebt voor zingen!"
Dineke Hofmeijer, Epe 

De cursus is door Pieter Jaap Idema ontwikkeld en al meerdere malen gegeven. De cursisten zijn enthousiast. Wat gewaardeerd wordt is de individuele aandacht voor het niveau van de deelnemers en de mogelijkheid om thuis te kunnen oefenen. De lesmap (bij het cursusgeld inbegrepen) bevat thuis-opdrachten, zodat de deelnemer tussentijds aan de slag kan. Luisterfragmenten zijn beschikbaar op deze site. Daarnaast maken we mooie muziek aan de hand van canons en driestemmige koorstukken.

 
Er zijn 7 bijeenkomsten van 55 minuten op vrijdagavond van 19.00 tot 19.55 uur.

Data: 5-10. 12-10.,19-10, 26-10, 2-11, 9-11, 16-11-2018.
Leslocatie: cultuurgebouw Domusica, Radewijnstraat 10 in Zwolle.

Tarief: €95,--

(7 bijeenkomsten en inhoud cursusmap)

Opgeven kan via pieterjaapidema@live.nl