Voorstellen

Pieter Jaap Idema

Pieter Jaap Idema is zo lang als hij zich kan herinneren met zingen bezig. Uiteindelijk heeft hem dat naar het conservatorium gebracht, waar hij  afstudeerde voor Klassiek Solozang en voor Docent Muziek.

 

Naast zingend op het podium staan, vindt hij veel voldoening in het lesgeven. In de loop der jaren gaf hij tientallen mensen, jong en oud, zangles. Verschillende daarvan vonden hun weg naar een conservatorium of beroepsopleiding.

 

Hij blijft zichzelf ontwikkelen als zanger en als docent. Hij zich laten inspireren en bijscholen door vooraanstaande zangpedagogen als Aafje Heijnis en Maarten Koningsberger en verdiepte zich in de Lichtenberger zangmethode. Op het podium zoekt hij steeds naar nieuw uitdagend repertoire.

www.pieterjaapidema.nl

 

 

In de afgelopen 25 jaar heeft Pieter Jaap Idema ruime ervaring opgedaan in het geven van zangles.

 

Hij gaat met elke leerling op weg om te zoeken naar hun eigen stemgeluid.

 

Dat is geen vaag gebeuren, maar een actief proces waarin het ontwikkelen van een goede houding, ademtechniek en een gezonde klankvorming centraal staan.

 

Ook de eigen uitvoering en interpretatie van een lied of aria krijgt aandacht in de zangles van Pieter Jaap. Mensen die iemand nazingen zijn er genoeg, maar wat wil jíj met dit stuk?

 

Wat heb je aan je goede zangtechniek en inlevingsvermogen als je het niet in de praktijk kunt brengen? Pieter Jaap  organiseert daarom regelmatig leerlingenconcerten en groepslessen.