Voorstellen

 

Pieter Jaap Idema

Pieter Jaap Idema is zo lang als hij zich kan herinneren met zingen bezig. Uiteindelijk heeft hem dat naar het conservatorium gebracht, waar hij in 1993 afstudeerde voor Klassiek Solozang en in 2001 voor Docent Muziek.

Naast zingend op het podium staan, vindt hij veel voldoening in het lesgeven. In de loop der jaren gaf hij tientallen mensen, jong en oud, zangles. Verschillende daarvan vonden hun weg naar een conservatorium of beroepsopleiding.

Hij blijft zichzelf ontwikkelen als zanger en als docent. Recent heeft hij zich laten inspireren en bijscholen in Kernreflectie en in de Lichtenberger zangmethode.

 

www.zangpiano.nl

www.pieterjaapidema.nl

 

 

 

 

 

 

Zangles

In de afgelopen 20 jaar heeft Pieter Jaap Idema ruime ervaring opgedaan in het geven van zangles.

Hij gaat met elke leerling op weg om te zoeken naar hun eigen stem.

Dat is geen vaag gebeuren, maar een actief proces waarin het ontwikkelen van een goede houding, ademtechniek en een gezonde klankvorming worden ingezet. Hij gaat uit van een persoonlijk leerplan.

Ook de eigen uitvoering en interpretatie van een lied of aria krijgt aandacht in de zangles van Pieter Jaap. Mensen die iemand nazingen zijn er genoeg, maar wat wil jíj met dit stuk?

Wat heb je aan je goede zangtechniek en inlevingsvermogen als je het niet in de praktijk kunt brengen? Pieter Jaap wil zijn  leerlingen de faciliteiten bieden om hun kunsten in het openbaar te vertonen.

Hij organiseert daarom met enige regelmaat leerlingenconcerten en groepslessen.